Splošni pogoji poslovanja

S spletno trgovino S2B, ki se nahaja na spletnem mestu s2be.eu (v nadaljevanju tudi »trgovina ali spletna trgovina«) upravlja podjetje ZA, trgovina in storitve, d.o.o., ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi »prodajalec«). Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine S2B, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Če obiščete spletno stran oziroma preko nje nakupujete, se morate strinjati s spodnjimi splošnimi pogoji poslovanja, zato jih skrbno preberite.

1. PODATKI O PONUDNIKU

Podjetje – ponudnik: ZA, trgovina in storitve, d.o.o.
Sedež: Celovška cesta 136, 1000 Ljubljana

Matična številka: : 8789487000
Davčna številka: 97673471
Račun/IBAN: IBAN SI56 0201 9026 3589 750 (NLB d.d.)

Zavezanec za DDV: DA

Datum registracije podjetja: 07.01.2021

KONTAKTNI PODATKI:
e-pošta: info@s2be.eu
tel: +386 30 722 622 / +386 30 460 702 (vsak delavnik med 9:00 in 16:00 uro) 

2. SPLOŠNE DOLOČBE

Splošni pogoji poslovanja ponudnika ZA d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2, 126/2007, 86/2009, 78/2011, 38/14, 19/15, 55/17 in 31/18), Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Uradni list RS, št. 96/2009-UPB2, 19/15, 189/21), Obligacijskim zakonikom (OZ, 97/2007-UPB1, 64/16, 20/18) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Politiko zasebnosti, ki je v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: GDPR), si lahko preberete na tej povezavi.

Predmetni splošni pogoji poslovanja so veljavni ob vsakem nakupu na spletni strani s2be.eu, kupec pa jih sprejme ob oddaji naročila na spletni strani in predstavljajo pogodbo med kupcem in prodajalcem. 

Nakup izdelkov v spletni trgovini je mogoč brez registracije in vpisa v spletno trgovino. 

Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno trgovino. 

Kupec je uporabnik, ki odda naročilo prek spletne trgovine.

Naročila preko spletne trgovine se lahko odda vsak dan od 0.00 do 24.00 ure. Naročilo je mogoče oddati v slovenskem ali angleškem jeziku. 

Nakup preko spletne trgovine s2be.eu se šteje za nakup opravljen na območju R. Slovenije in je s tem predmet slovenske zakonodaje. 

Prek spletne trgovine s2be.eu je mogoče naročiti izdelke za dostavo kjerkoli na svetu.

3. ODDAJA NAROČILA

Izdelke uporabnik lahko izbira in naroča iz seznama izdelkov na spletni strani. 

Pri nakupovanju v spletni trgovini uporabnik željene artikle dodaja v košarico s klikom na gumb »Dodaj v košarico«. S tem bo izbrana vrsta in količina izdelkov dodana v nakupovalno košarico, kar se na ikoni “nakupovalni voziček” tudi prikazuje. Ko se s kurzorjem postavi na ikono “nakupovalni voziček” v desnem zgornjem kotu spletne trgovine, se odpre okno, v katerem lahko uporabnik preveri svoj izbor ter ga po potrebi popravi. V tem oknu lahko uporabnik spreminja količino izbranih izdelkov, oziroma posamezne izdelke iz nakupovalne košarice odstrani. V tem koraku pa lahko uporabnik vnese tudi kodo kupona za popust.

S klikom »Nadaljuj na blagajno« uporabnik potrdi izbor izdelkov in preide na 2. korak nakupa, t.j. vnos podatkov o kupcu in izbiro načina plačila. Uporabniku se odpre stran »Zaključek nakupa « z obrazcem za vnos podatkov o plačniku, naslovu za dostavo ter izbiro načina plačila.

V razdelku “Vaše naročilo” je poleg podatkov o izbranih izdelkih prikazan tudi izračun poštnine in davka na dodano vrednost. V tem koraku se ponovno lahko uporabi tudi kupon za popust.

Pri vnosu podatkov v spletni obrazec za naročilo, spletna stran zagotavlja tehnična sredstva za odpravo napak, ki uporabnika opozorijo, v kolikor obvezna polja niso izpolnjena ali so nepravilno izpolnjena. Za oddajo naročila je potrebno, da uporabnik sprejme predmetne pogoje poslovanja ponudnika, kar izjavi s tem ko klikne na gumb »ODDAJ NAROČILO«. 

Ko je naročilo oddano, se odpre okno  s podrobnostmi naročila in potrdilom, da je naročilo uspešno oddano. Potrdilo o oddanem naročilu kupec prejme na posredovani elektronski naslov. V kolikor ste izbrali način plačila neposredna bančna transakcija boste na elektronski naslov prejeli tudi vse podatke za izvedbo plačila. 

Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku dveh ur sporoči ponudniku na elektronski naslov info@s2be.eu. V primeru napačnih podatkov o plačniku ali napačno dodanih izdelkih v košarico nas nemudoma obvestite na e-naslov info@s2be.eu. 

Kupec z oddajo naročila zagotavlja, da ima poslovno sposobnost, ki mu omogoča sklepanje pogodbe s ponudnikom in potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

4. OBDELAVA NAROČILA

Po oddaji naročila kupec prejme avtomatsko generirano obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo prejeto v informacijski sistem ponudnika. Pravni status takšnega naročila je »prednaročilo« in ne zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov, dokler naročilo ni potrjeno s strani ponudnika v nadaljnji elektronski korespondenci.

Ko informacijski sistem sprejme naročilo kupca, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Oddana naročila se obdelujejo v delovnem času od ponedeljka do petka po vrstnem redu oddanih naročil. Ponudnik lahko za uskladitev naročila ali preverjanje podatkov oziroma zaradi zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca na njegov elektronski naslov ali posredovano telefonsko številko. 

Pogodba o nakupu naročenih artiklov v spletni trgovini S2B med kupcem in ponudnikom je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika. Ponudnik bo naročilo potrdil na način, da kupcu posreduje posreduje elektronsko sporočilo, v katerem potrjuje, da je obdelal njegovo naročilo. Od tega trenutka je ponudnik zavezan k zagotovitvi naročenih izdelkov pod dogovorjenimi pogoji. 

Sklenjena prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem se bo v elektronski obliki hranila na na strežniku spletne trgovine S2B in bo na poziv kupcu dostopna. 

5. CENE

Vse cene so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Cene za posamezne artikle veljajo v trenutku oddaje naročila; v času pred in po tem se cene lahko spreminjajo. V ceno ni vključen strošek dostave. Slednji se uporabniku prikaže, ko izbrane artikle doda v nakupovalno košarico. V ceni niso vključene carinske ali druge dajatve, ki jih je kupec dolžan poravnati v skladu z zakonodajo države naslovnice. 

Spletne cene v ponudnikovi spletni trgovini se lahko razlikujejo od cene izdelkov v maloprodajni mreži (fizične trgovine).

Zaradi narave dela – spletno poslovanje, se podatki in cene lahko zelo hitro spremenijo; tudi med postopkom naročanja. V primeru, da je podatek o ceni napačen ali se cena spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik o tem obvestil kupca ter mu omogočil odstop od nakupa oziroma ponudil drugo rešitev, ki bo v danem trenutku najboljša za ponudnika in kupca.

6. UPORABA PROMOCIJSKE KODE

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo najdete v oglasnih sporočilih ali katerem drugem mediju.

Popusti, kuponi in boni se ne seštevajo. Dovoljena je le uporaba enega popusta, kupona ali bona za vsako naročilo (na primer: ob naročilu 2 artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo).

Uporaba promocijske kode pri nakupu je opisana pod zgornjim razdelkom »Oddaja naročila«. Vpisano promocijsko kodo potrdite s klikom na gumb »Unovči kupon«. S tem se vrednost promocijske kode avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – »Vaše naročilo«. Za plačilo je prikazan znesek, ki ga je potrebno še poravnati. Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti promocijske kode za popust.

V primeru, da kupec izkoristi promocijsko kodo, a od naročila s koriščeno kodo kasneje odstopi v smislu 43.č člena ZVPot (odstop brez razloga za svojo odločitev ), do nove ugodnosti te kode ni več upravičen.

7. NAČINI PLAČILA IN IZDAJA RAČUNA

Ponudnik omogoča kupcem v spletni trgovini S2B naslednje načine plačila:

  • z bančno oziroma kreditno kartico ( Visa, American Express, Mastercard) preko plačilnih vmesnikov (Google Payments, Pay Pal..) pri čemer se za njih uporabljajo vsakokrat veljalni pogoji ponudnika procesorja. Plačnik mora biti ista oseba, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice. 
  • z nakazilom na bančni račun ponudnika št. SI56 0201 9026 3589 750. Kupec na svoj elektronski naslov prejme podatke za izvedbo plačila s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec), ki ga lahko poravna na banki, pošti ali preko svoje spletne banke. Kot referenco je potrebno vnesti ID naročila. Naročilo ne bo odposlano, dokler ponudnik ne prejme plačila na navedeni bančni račun. Znesek za neposredno bančno transakcijo je potrebno poravnati najkasneje v dveh delovnih dneh v nasprotnem primeru se le-ta prekliče.

Kupec prejme račun v fizični obliki, običajno v paketu skupaj z naročenim blagom, izjemoma pa v kuverti po pošti ali po e-mailu. 

8. DOBAVA NAROČENIH IZDELKOV

Izdelki, oglaševani na spletni strani so večinoma dostopni v roku enega do dveh delovnih dni. 

V primeru nedostopnosti izdelka ali daljšega roka dobave od navedenega vam bomo to nemudoma sporočili. Ponudnik je oproščen določil o dobavljivosti in dostavi v razmerah, na katere ponudnik ne more vplivati, npr. v primeru stavke dostavne službe ali v primeru višje sile.

Naročeni izdelki bodo dostavljeni na naslov, ki je bil kot naslov za dostavo naveden ob naročilu. Kupec je dolžan zagotoviti pravilne podatke za dostavo. 

Ponudnik pošlje naročniku blago preko zunanje kurirske službe (DPD, GLS, ipd.). Strošek dostave je predstavljen v spletnem obrazcu za naročilo in obračunan na ponudbi oz. računu. Stroški dostave so prav tako navedeni na podstrani »Dostava«. Če kupec blaga ne prejme v nekaj dnevih od odpošiljanja, se o tem pozanima pri dostavljalcu ter o tem obvesti tudi ponudnika, kateri pomaga naročniku raziskati okoliščine. 

Kupec je dolžan ob prevzemu preveriti nepoškodovanost paketa in blaga v njem. V primeru, da je paket poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu blaga, ki o tem sestavi zapisnik. Zapisnik je osnova za reklamacijo. Za poškodbe izdelkov pri transportu ponudnik ne odgovarja. 

Kupec iz tujine je dolžan poravnati vse uvozne in druge dajatve, ki so uveljavljene v državi naslovnici. 

9. ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec z nedvoumno izjavo obvestiti ponudnika o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti). V ta namen lahko kupec neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe. Ponudnik bo potrdil prejem obvestila o odstopu od pogodbe v pisni obliki. 

V tem primeru je kupec dolžan naročeno blago vrniti v roku 14 dni od podanega odstopa od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Vrnjeno blago mora biti nerabljeno, v originalni embalaži in nepoškodovano, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Vrnjeni izdelki morajo biti poslani s priporočeno pošiljko in ustrezno zaščiteni na naslov ZA, trgovina in storitve, d.o.o., Celovška cesta 136, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Kupnino za vrnjeno blago bomo kupcu vrnili nemudoma oziroma najkasneje v štirinajstih dneh po prejemu obvestila o odstopu. V kolikor ponudnik v tem času blaga še ne bo prejel nazaj, bo vračilo izvedel ob prevzemu vrnjenega blaga ali predložitvi dokaza, da je potrošnik blago poslal nazaj. Kupcu ne bo povrnjem strošek pošiljanja naročenih produktov. 

Stroške vračila nosi kupec.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blaga, ki je poslano – vrnjeno z odkupnino, ponudnik ni dolžan sprejeti. 

Personaliziranih izdelkov, ki so narejeni po meri kupca oziroma prilagojeni njegovim osebnim potrebam, ni mogoče vrniti. Določbe tega razdelka se v delu, ki kupcu omogočajo neobrazložen odstop od pogodbe, ne uporabljajo za pravne osebe. 

10. STVARNA NAPAKA IN REKLAMACIJE

Napaka je stvarna:

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. 

V teh primerih lahko kupec  blago reklamira oziroma uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake. Kupec mora o napaki obvestiti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. V obvestilu o napaki mora kupec natančno opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. 

Kupec, ki je ponudnik pravilno obvestil o stvarni napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati:

  • ali odpravo napake na izdelku;
  • ali vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako;
  • ali vračilo plačanega zneska.

Za uveljavljanje stvarne napake se kupec obrne na ponudnika po navadni ali elektronski pošti. Če se ugotovi, da je neuporabnost artikla oz. poškodba posledica nepravilnega ravnanja kupca, reklamaciji ne bo ugodeno. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

11. ZASEBNOST IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik bo obdeloval osebne podatke uporabnikov v skladu s Politiko zasebnosti, ki je del teh pogojev poslovanja in s katero se je uporabnik dolžan seznaniti. 

12. VARNOST POSLOVANJA

Upravitelj te spletne trgovine uporablja ustrezna tehnološka in programska orodja za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Spletna trgovina je zaščitena z SSL certifikatom. Secure Sockets Layer (kratica SSL) je kriptografski protokol, ki omogoča varno komunikacijo na medmrežju, na primer pri brskanju po spletu in med e-poštnim komuniciranjem, kjer se pojavlja potreba po prenosu podatkov zaupne narave (npr. osebni podatki in številke kreditnih kartic).

Kljub temu, da je spletna trgovina zaščitena z SSL protokolom, obstaja možnost za zlorabo spletne trgovine, na kar ponudnik nima vpliva. Iz tega razloga ponudnik izključuje odgovornost pri morebitnem prenosu zlonamerne programske opreme, ki bi se lahko uporabniku namestila na napravo, s katere dostopa do spletne trgovine. Ponudnik svetuje, da se uporabniki o nevarnosti okužbe ustrezno izobrazijo in zavarujejo svoje naprave pred morebitnim prenosom zlonamerne programske opreme.

13. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne trgovine in njenih vsebin, vključno s kakršnokoli materialno ali nematerialno škodo. Ponudnik ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne trgovine, morebitno netočnost informacij v spletni trgovini in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi nedostopnosti ali nezmožnosti uporabe informacij v spletni trgovini.

Kljub temu, da si ponudnik prizadeva v spletni trgovini zagotavljati pravilnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo, obstaja možnost, da veliko število izdelkov in/ali hitre spremembe v dobavni verigi, ki jih ponudnik ne uspe dovolj hitro prikazati v spletni trgovimi, lahko povzročijo, da so informacije o artiklih, roki dobave, cena ali katere druge informacije drugačne, kot je navedeno v spletni trgovini ali pa so te nepopolne. Pridržujemo si pravico do spremembe informacij o produktu vključno s slikami in vsemi ostalimi pripadajočimi informacijami brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je uporabnik naročil artikel, ki ima navedene napačne ali nepopolne informacije, bo ponudnik uporabnika o tem obvestil in omogočil odstop od naročila. V kolikor uporabnik po oddanem naročilu in pred prejetjem artikla na dom sam ugotovi, da ima artikel navedene napačne informacije, je obvezan javiti napako ponudniku, ponudnik pa mu omogoča odstop od pogodbe ali zamenjavo artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico do odstopanj med opisi in fotografijami izdelkov in dejanskimi lastnostmi izdelkov. Nekatere lastnosti izdelkov na fotografijah ne odražajo njihovega dejanskega stanja ali lastnosti (npr. velikost artikla na sliki). 

Ponudnik ne nosi nikakršne odgovornosti za uporabo izdelkov s strani kupca.

14. PRITOŽBE IN REŠEVANJE SPOROV

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. 

Pritožba se odda preko e-poštnega naslova na  info@s2be.eu ali ustno na telefonsko številko +386 30 722 622 / +386 30 460 702 ali pisno na naslov ponudnika ZA, trgovina in storitve, d.o.o., Celovška cesta 136, 1000 Ljubljana, Slovenija. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petnajstih dneh odgovoril na pritožbo oz. obvestil uporabnika, koliko časa bo pritožbo obravnaval. Če ponudnik ne ugodi kupčevi pritožbi, ga obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe in poduči o možnostih nadaljnjega reševanje spora. Ponudnik si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno v najkrajšem možnem času. 

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Kupec prav tako lahko vloži tožbo pri pristojnem sodišču (po stalnem prebivališču kupca).

15. VELJAVNOST POGOJEV POSLOVANJA

Ti pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani ponudnika. Na zahtevo jih kupec lahko prejme tudi po elektronski pošti ali s pisemsko pošto. 

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe teh pogojev poslovanja na spletni strani  in sicer kadarkoli in brez predhodnega obvestila. O spremembah bo podjetje obveščalo uporabnike in kupce na spletni strani https://s2be.eu/.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost in strinjanje z njimi.

 

Vsaka verzija pogojev poslovanja je posebej datirana. Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.

ZA, trgovina in storitve, d.o.o.

Ljubljana, 12. 7. 2022